Onze zoektocht

01-07-2011 00:00

In Juli 2011 starten we onze zoektocht naar een nieuwe vriend om onze gezin te vervolledigen. Zoals we reeds vermeld hebben op onze pagina ging onze voorkeur uit naar een Bordeaux Dog, Duitse Dog of Bullmastiff.

Ijverig als we zijn bezochten we verschillende kennels over gans vlaanderen. We hadden de keuze gemaakt om een hond met stamboom te zoeken, niet om wille van de status, wel voor de zekerheid. We hebben altijd het gevoel gehad dat onze Bordeaux Dog Marquis van een broodfokker kwam en om het probleem van broodfok uit te wereld te helpen kan je best bij jezelf beginnen. Dus een bewuste keuze uit liefde voor de honden. We hebben ook asielhonden bezocht, maar spijtig genoeg waren dit vaak de kleinere rassen.

Na enkele weken zoeken en enkele huisbezoeken later kwamen we terecht in de keuken bij Simonne en Roger. Zij hadden thuis een familiale kennel van Bullmastiffs genaamd 'of Hailyssa's House'. (zie de link op onze pagina). We werden ontvangen door het luide geblaf van 4 Bullmastiffs, namelijk Goliath, Gytha, Isabel en June. Na een gezellig babbel van meer dan 2 uur was het voor onze duidelijk, dit wordt het, hier komt onze nieuwe vriend vandaan.

We waren onmiddelijk gevallen voor het lieve karakter van de reu Goliath en voor de liefdevolle en zorgzame sfeer waarin de pups konden opgroeien.

Op het moment van het eerste bezoek hadden zij een nestje pups liggen, dit waren Kacy, Kylian, Kate en Kalypso of Hailyssa's House. Spijtig genoeg waren deze allemaal gereserveerd.

Dan maar wachten was de boodschap. We hadden een pup gereserveerd van het volgende nest, wanneer en van wie dat wisten we niet, maar we waren er van overtuigd dat hier onze nieuwe vriend zou worden geboren en opgroeien. Op het einde van het jaar kregen we het nieuws dat ze Isabel zouden laten dekken. Vol verwachting keken we uit naar de komst van onze nieuwe pup. Hondennamen, speeltjes, dekentjes en nestjes, alles werd in gereedheid gebracht. Spijtig genoeg sloeg het noodlot toe en de het pupje was niet meer. Met de steun van Simonne en Roger hebben we deze tegenslag verwerkt. Hiervoor blijven we ze dankbaar.

Maar niet getreurd, we blijven volhouden, op naar het volgend nestje. Terug de 2 oude liefdes bij elkaar ,Gytha en Goliath hadden samen reeds meerdere nestjes, dus dit kon niet fout gaan. Zo gezegd, zo gedaan en wachten. We dachten dat een zwangerschap lang duurde, maar dit viel toch ook niet mee. Ondertussen waren we bijna een jaar verder in onze zoektocht, meer 'een wachttocht', want een goede kennel hadden we al gevonden.

We leefden echt mee, van de loopsheid tot de eigelijke dekking, we werden steeds goed op de hoogte gehouden.

Begin Juni 2012 kwam het nieuws dat de dekking was gebeurd. Joepie, in totaal waren er 4 pups op de foto's te zien.

En nu was het enkel nog wachten op de geboorte. :) :) :)