Onze Bors is geboren

06-08-2012 00:00

Op 6 Augustus kregen we het verlossende telefoontje dat de pups geboren waren, 3 reutjes en 1 teefje. We wisten vanaf het begin de we voor een reu zouden kiezen, dus we hadden keuze uit 3. Het nestje bestond uit 1 brindle (gestroomd) teefje, 2 brindle (gestroomde) reutjes en 1 blond reutje.

10 Dagen na de geboorte mochten we ze voor de eerste keer bezoeken. De foto's hiervan staan op de site. Wat een geweldige ervaring om na een jaartje wachten voor de eerste keer de pupjes te mogen zien, want aanraken mochten we nog niet.

Ondertussen bleven we elke dag vlijtig onze email checken en de website in de hoop dat er nieuwe foto's op zouden verschijnen. En bij elke nieuwe foto groeide onze trots en ook het gevoel welke dat we nu juist zouden kiezen. Omdat we als eerste mochten kiezen was er voor ons geen haast bij, dus wachten we tot de pups bijna 5 weken waren vooraleer onze keuze te maken. Aan de hand van de foto's hadden we de keuze al beperkt tot deze met het oranje bandje (brindle reutje) of de blonde reu. Na het bezoek wisten we het, onze Bors wordt deze met het oranje bandje. We wisten het eigenlijk al vanaf de eerste foto's maar ja, je moet de spanning er wat inhouden. Onze Bors werd officieel Legend of Hailyssa's House genoemd, onze eigen keuze. Voor de roepnaam kozen we een korte, krachtige naam namelijk Bors. Deze naam is afkomstig van een ridder van de ronde tafel van Koning Arthur namelijk Bohart of Bors.

Simonne en Roger verzorgden de pupjes alsof het eigen kinderen waren en ze kwamen niets te kort. Ze werden overstelpt met liefde. Niets was hen teveel om deze pups in een warm en liefdevol nest te laten opgroeien.

Het nestje bestond uiteindelijk uit : Legend, L'aslan, Lex en Lady of Hailyssa's House.

Lady was het pittige teefje uit de nest, maar als onze Bors kwam eten, dan moest iedereen aan de kant. Hij was zeker niet de rustigste eter, hap, schrok en alles was op.

Op de verjaardag van onze Marquis, namelijk 29 september, mochten we de pups gaan ophalen. Lex was reeds opgehaald, maar de 3 andere pupjes stonden gretig te wachten op hun nieuwe baasjes. Voor Simonne en Roger was het afscheid zwaar, maar ze waren er van overuigd dat alle pups een liefdevolle thuis kregen. Na een korte kennismaking volgde rit naar huis. Eindelijk was hij bij ons en konden we samen verder gaan.